Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uusi levyni on ilmestynyt:

Hinta 19,00 €

 

 

Tarina


Synnyin Polvijärvellä 7. syyskuuta vuonna 1987 Hopposen perheen nuorimmaiseksi, ainoaksi pojaksi kahden vanhemman siskon jälkeen.

Ensimmäistä kohtaamista harmonikan kanssa en edes itse muista. Isäni Toimi soitteli kotitarpeiksi korvakuulolta haitaria, ja se alkoi pian kiinnostaa minuakin. Kasvaessani aloin ruinaamaan vanhemmiltani omaa haitaria. Isä ei heti alkuun suostunut niin pienelle miehelle sellaista peliä ostamaan, koska ajatteli ettei minun kärsivällisyyteni riittäisi oikeasti opetella soittamaan. Ollessani vajaat 7-vuotias, olimme isän kanssa Joensuussa, kun näin osto- ja myyntiliikkeen hyllyllä pienen harmonikan. Pyysin isältäni että hän kokeilisi onko se kunnossa ja ostaisi sen minulle. Haitari oli hyvä ja isä lupasi ostaa sen minulle, sillä ehdolla että menisin heti soittotunneille.

Pidin lupaukseni ja aloitin soittotunnit syksyllä 1994 Polvijärven Kansalaisopistossa Jouni Martikaisen johdolla. Olin hyvin innostunut oppilas ja kuulema kehityin nopeasti. Puoli vuotta opeteltuani opettajani ehdotti minulle, että menisin Pohjois-Karjalan harmonikkamestaruus- kilpailuihin. Ja kun hullua yllytetään niin senhän tietää mitä tapahtuu! Omassa ikäluokassani sijoituin siellä toiseksi. 

Kevään tullen menin Länsi-Karjalan musiikkiopiston pääsykokeisiin ja pääsin sisään. Syksyllä 1995 jatkoin Jounin soittotunneilla ja Musiikkiopistossa minua alkoi opettaa Virve Jääskeläinen. Alkuvaiheissa musiikkiopiston opettajat vaihtuivat monesti, mutta Kansalaisopistossa Jouni oli ja pysyi, Jounin kanssa teemme yhteistyötä vielä tänäkin päivänä. Syksyllä 1996 opettajakseni vaihtui Anne Vasarainen ja 1997 keväällä kuvioihin tuli Pasi Hirvonen, jonka oppilaana olin lähes kymmenen vuotta. Onnekseni kaikki opettajani ovat olleet erittäin innostavia ja taitavia opettajia.

Pikkuhiljaa minulla alkoi olla esiintymisiä, jotka innostivat harjoittelemaan lisää uutta ohjelmistoa. Opettajani alkoivat ehdotella minulle osallistu- mista televisioitavaan Hopeinen harmonikka -kilpailuun, joka on tarkoitettu alle kymmenen vuotialle lapsille. Niin lähetin karsintanauhan ja minut pyydettiin mukaan semifinaaliristeilylle -97 vuoden alussa. Oli aivan uskomaton tunne kun pääsin finaaliin viiden parhaan soittajan riviin. Finaali oli kesällä Ikaalisissa Sata-Häme Soi juhlilla. Voitin kilpailun ja heti alkoivat keikka määrät kasvaa. Isäni osasi ennakoida televisiokilpailun merkityksen ja osti keväällä semifinaalin jälkeen minulle ensimmäiset äänentoistolaitteet, jotka alkoivatkin olla heti tarpeelliset, sillä keikkoja kertyi vuoden aikana noin sata. Eri esiintymisistä minulle on jäänyt hyvin mieleen muunmuassa viikon esiintymismatka Portugalin maailman- näyttelyyn vuonna 1998, jossa sain muiden esiintyjien kanssa edustaa Suomea. Ulkomailla olen käynyt Portugalin matkan lisäksi esiintymässä muutamia kertoja Ruotsissa ja Teneriffalla. Seuraavina vuosina osallistuin hyvällä menestyksellä useisiin harmonikkakilpailuihin, kuten Lieto accordeon ja Suomen Pelimannimestaruus kilpailuihin. Kilpaileminen auttoi ylläpitämään soittokuntoa ja motivoi harjoittelemaan uutta ohjelmistoa. Kaksitoista vuotiaana tein ensimmäisen soololevyni, "Valssi ystävälle", joka sisälsi tunnettujen harmonikkakappaleiden lisäksi myös kaksi omaa sävellystäni.

Ensimmäisen tanssikeikkani tein kahdeksan vuotiaana Juhannusaattona Kontioniemessä. Keikalle tilattu hanuristi oli ilmeisesti aloittanut Juhan- nuksen juhlinnan jo niin hyvissä ajoin, että tilalle tarvittiin soittaja, joka pystyi soittamaan muutaman tunnin juhannustanssit. Kymmenen vuotiaana soitin ensimmäiset keikat rumpalin kanssa ja myöhemmin bändin koko kasvoi duosta trioksi ja siitä kvartetiksi. Vuonna 2006 perustimme virallisesti Karavaani -yhtyeen vaikka olimmekin soittaneet tällä kokoonpanolla jo vuosia aiemmin.

Ollessani 15-vuotias perustin oman musiikkialan yrityksen. Ylä-asteen jälkeen menin Joensuun Konservatorioon opiskemaan toisen asteen musiikkialan perustutkintoa ja valmistuin helmikuussa 2007. Siitä lähtien olen tehnyt pelkästään muusikon ja musiikkiyrittäjän töitä. Karavaani-yhtyeeni aloitti samoihin aikoihin yhteistyön Susanna Heikin kanssa. Sussun kanssa keikkailimme aktiivisesti Suomen tanssipaikkoja kiertäen vuoteen 2014 asti. 

Kesällä 2007 pääsin Kultainen harmonikka -kilpailuun karsintojen kautta. Voitin kilpailun ja sen johdosta pääsin edustamaan Suomea Kansain- väliseen Primus Ikaalinen kilpailuun. Primus järjestettiin samalla viikolla kuin Kultainen harmonikka, joten valmistautumisaikaa ei juurikaan ollut. Suureksi yllätyksekseni tulin tasokkaassa kilpailussa toiseksi.

Alkuvuodesta 2008 tein toisen pitkäsoitto levyni. Myrsky levyllä on kaksitoista kappaletta, harmonikkamusiikkia moneen makuun. Levyn kappaleet äänitimme pääosin yhdessä päivässä "studiolivenä" Levy ilmestyi maaliskuussa.


Vuonna 2010 puhalsi uudet tuulet ja uudet kujeet. Pääsin mukaan Imatran teatterille Ismo Sajakorven käsikirjoittamaan ja ohjaamaan Säkkijärven polkka -näytelmään, joka kertoi harmonikan kuninkaasta Vili Vesterisestä ja Dallapésta. Sain kunnian esittää Viliä kahden toisen Vilin kanssa. Dallapé orkesteria esitti 7-Seinähullua veljestä ja heidän kanssa teimme myös singlen, uuden version Säkkijärven polkasta.  Siinä vierähti kesäkuu harjoituksissa ja heinäkuu esityksissä erittäin nopeasti mahtavan työryhmän kanssa. Katsomot oli täysiä, Säkkijärven polkan näki yli 16000 katsojaa. Tämä siis oli ensimmäinen komemus teatterityöstä, mutta toivottavasti ei viimeinen.

 

Syksyllä 2012 aloitin jakaa tietoa ja taitoa uusille soittajanaluille ja kauemminkin soittoharrastuksen parissa olleille ihmisille. Tällä hetkellä minulla on 11 soitto-oppilasta. Mukavaa puuhaa, tässä hommassa tulee itsekin välillä ajateltua, kuinka oikeasti pitäisi soittaa. Toivottavasti tulevaisuudessa saan vielä vähän lisää oppilaita.

 

Lokakuussa 2013 ilmestyi kolmas pitkäsoitto levyni. Harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ehdotti minulle, että soittaisin levyn hänen sävellyksistään. Ajatus hautui mielessä aikansa ja lopulta myös toteutui. Levyllä kuullaan 19 Veikko Ahvenaisen sävellystä, joista osa ennen kuulemattomia kappaleita.

 

Vuonna 2014 uudistunut Karavaani-yhtyeeni aloitti yhteistyön tangokuningatar Heidi Pakarisen kanssa, joka on nykyään yksi Suomen suosituimmista naisartisteista tanssimusiikin saralla. Tanssikeikkoja on siis riittänyt kiitettävästi ja lisäksi omat konsertit, harjannostajaiset ja muut esiintymiset ovat pitäneet miehen kiireisenä!

 

Suomi 100 -juhlavuonna 2017 sain ilokseni konserttikutsuja myös ulkomaille! Heinäkuussa olin mukana Valko-Venäjällä Minskissa järjestetyissä Suomi 100 juhlallisuuksissa yhdessä tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa. Loppuvuodesta mainittakoon Suomi 100 -teemaan konsertit Ruotsin Skövdessä ja Turkin Alanyassa.

Nähdään keikoilla ja konserteissa!